Sok szeretettel köszöntelek a honlapomon!

Lengyel Dorottya vagyok, de a legtöbben a lánykori nevemen, Németh Dorottyaként ismernek.

3 èves koromban kezdtem el sportolni, először RSG-ztem, majd aerobikoztam, végül 11 évesen lettem a fitnesz( akkor még Fitkid) sportág szerelmese.

Akcelerált lányként már ekkor diétáznom kellett a versenyeimre. 16 évesen felnőtt Fitness magyar bajnok lettem, ezzel párhuzamosan már a Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézetében tanultam fitness oktatónak. 

18 évesen Malajziában nyertem meg az első világbajnoki címemet, majd évekig kvalifikáltam magam regnáló bajnokként a legnevesebb Ms Fitness World Világbajnokságra Amerikába, ahol szintén sikerült dobogóra állnom. 

Mindeközben, a Testnevelési Egyetemen végeztem Testnevelő-edző szakon, majd a Továbbképző Intézetében diplomáztam Testépítés-Fitness szakedzőként.

Személyi edzőként kezdtem el dolgozni, abbahagytam az élsportot, ami miatt hirtelen 30 kg-ot híztam, ahogy leálltam a napi 2-3 edzéssel és az önsanyargató versenydiétákkal. 

Ekkor váltottam életmódot és kidolgoztam a módszeremet, egy olyan diétát, amivel többet nem kellett lemondjak a finom falatokról, mégis  játszva leadtam a túlsúlyomat, majd rá 1 évre megnyertem a második világbajnoki címemet a WBPF világszövetségnél.  

Európa és hatszoros Magyar Bajnokként vonultam vissza a versenyzéstől, de edzőként számos magyar, európa és világbajnokot neveltem ki utána, illetve nemzetközi bíróként a legrangosabb versenyeken képviselhettem a hazánkat még évekig.

A sok versenydiétával tökéletesen megágyaztam az anyagcsere problémának, ami az első várandósságom alatt terhességi cukorbetegségként majd utána hiperinzulinémiaként meg is jelent. Ennek köszönhetően a saját bőrömön tapasztaltam és tanultam meg az anyagcsere zavarnak megfelelő étkezés szabàlyait, amiket betartva sikeresen meg is gyógyultam.

A sok évnyi versenyzői és edzői tapasztalataimat összegyúrva az egyetemen megszerzett tudásommal alakítottam ki a „módszeremet”, beleépítve az anyaként megélt gyógyulásommal.

Az a célom, hogy minél több emberrel ismertessem meg, hogy a diétázás nem önsanyargatást jelent, közel sem csak natúr csirkét salátával.

Nem kell lemondani az ételek élvezeti értékéről, akkor sem, ha fogyni szeretnénk. 

Továbbà küldetésemnek tekintem, hogy segítsek az embereknek elfogadni a testalkatukat, a testüket, az adott életszakaszukhoz mérten. Segíteni, hogy megtanulják szeretni a testet amiben élnek, az adottságokat, amikkel születtek, jól bánni vele és együtt kihozni belőle a maximumot. 

Szeretném a sport szeretetét és fontosságát, minél több otthonba beköltöztetni, hogy az edzést ne csak magára erőszakolja valaki a testzsír százalék csökkentés miatt időszakosan, hanem élvezze, ès szeresse azt. Hogy sikerélménye legyen benne.

Share: